Nederland circulair in 2050. Een opdracht waar de overheid samen met het bedrijfsleven invulling aan moet geven. Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek loopt als innovatief bedrijf voorop in het realiseren van duurzame ambities. Zo staan ze met hun vakgebied circulair slopen aan de basis van de circulaire (bouw)economie. Door zorgvuldig te demonteren oogsten ze materialen en grondstoffen voor hergebruik.
Momenteel sloopt Dusseldorp circa 25% van hun sloopprojecten circulair. Een mooi begin! Maar er is nog een lange weg te gaan naar een volledig circulaire economie. Te vaak blijkt sloop maar bijzaak in het ontwikkelen van nieuwbouw en geven kosten de doorslag om toch te kiezen voor traditionele sloop. Dusseldorp streeft ernaar om vroegtijdig een intensieve samenwerking aan te gaan met haar opdrachtgevers. Alleen dan is er genoeg tijd om eventuele kansen voor hergebruik optimaal te benutten. Het bedrijf toont ook graag aan wat hierin mogelijk is. Een mooi voorbeeld is het hoofdkantoor van moederbedrijf ReintenInfra dat voor meer dan 80% circulair is gebouwd met sloopmaterialen uit projecten van Dusseldorp. Ook bijzonder is het volledig verplaatsen van een polikliniek van het UMCG dat nu dienstdoet als gezondheidscentrum in Meerstad Groningen.
Hoogwaardig hergebruik is het uitgangspunt voor de sloopprojecten van Dusseldorp. Het doel is om alle vrijkomende materialen op een zo hoog mogelijk niveau terug te brengen in de productieketen en verlies van grondstoffen tegen te gaan. Om dit te realiseren heeft het bedrijf een innovatieve inventarisatie-app ontwikkeld. Een digitale tool die alle materiaalstromen uit de sloop nauwkeurig in kaart brengt. De app registreert soorten, afmetingen, hoeveelheden en kwaliteit en werkt dus ook als materialenpaspoort. Een waardevolle ontwikkeling op weg naar 2050.
Dusseldorp heeft alles in huis om emissieloos, veilig, geluids- en trillingsarm te slopen.
Ook samenwerken aan een schone en gezonde leefomgeving?
Maak kennis op dusseldorp.nu
Circulair gebouwd bedrijfspand in Borne