Veiligheidsfolie is een transparante glasfolie die in diverse diktes verkrijgbaar is, waardoor het toepasbaar is voor diverse doeleinden.
In bedrijfspanden, productieruimtes en openbare gebouwen waar mensen of producten worden omgeven door glas is veiligheid van groot belang.
Diverse doeleinden
Veiligheidsfolie is uitermate geschikt voor o.a. woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen, scholen, gymzalen en kinderdagverblijven als doorvalbeveiliging en wordt tevens veelvuldig toegepast in de voedingsindustrie. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn bedrijven verplicht productie en goederen te beschermen tegen glasbreuk of glassplinters, zodat er geen glas in het voedsel terecht kan komen. Door toepassing van veiligheidsfolie op glas worden de HACCP, BRC en IFS-regels nageleefd.
Inbraakpreventie
De dikkere soorten veiligheidsfolie worden gebruikt om inbraak en vandalisme te voorkomen.
Door het plaatsen van deze folie wordt het glas vele malen sterker/taaier, waardoor een poging tot inbraak wordt bemoeilijkt.
Met inbraakvertragende folie op de ruiten zal de schade bij ruitbreuk aanzienlijk minder zijn.
De glasfolie zorgt er namelijk voor dat de glasscherven bij elkaar worden gehouden en persoonlijk letsel wordt hiermee voorkomen.
Een groot voordeel van toepassing van veiligheidsfolie is dat er geen bouwkundige aanpassingen vereist zijn en deze eenvoudig gemonteerd kan worden op de reeds bestaande beglazing.
Veiligheidsfolie is tevens leverbaar met inkijk- en warmtewerende eigenschappen.
NEN 12600/NEN 3569 norm
De veiligheidsfolies zijn tevens getest volgens de norm NEN 12600/NEN 3569.
Veiligheidseisen ter voorkoming van lichamelijk letsel bij glasbreuk staan beschreven in de NEN 3569.
Deze NEN norm is van toepassing op (bedrijfs-)gebouwen. Onze veiligheidsfolies zijn tevens getest volgens de norm NEN EN-12600 1B1/2B2, een classificering die aangeeft of het glas voldoet aan de gewenste sterkte bij glasbreuk.