Warmte-koude opslag (WKO) is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in waterdragende lagen in de ondiepe ondergrond. Hiermee kunnen veel gebouwen worden verwarmd of gekoeld, want waterdragende lagen hebben we in overvloed in Nederland. WKO kan zo een belangrijke bron zijn van duurzame warmte, en dat op een hele energie-efficiënte manier.
Tegenwoordig is WKO een bewezen technologie. En alle bouwers zijn gecertificeerd. Zijn er ook nadelen van dit systeem? Wat zijn de juridische aandachtspunten, en wat kost het om WKO grootschalig uit te voeren?
Warmte-koude opslag
https://www.youtube.com/watch?v=IC5qBanEu8Y&t=28s
Over Energy Transition Thursday
Voor de energietransitie zijn duurzame technieken nodig en een duurzaam verdienmodel. In de serie Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende technieken en het verdienmodel erachter. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie?
In gesprek
Onze sector bankers en sectoreconomen gaan in Circl in gesprek over actuele onderwerpen. Zij praten aan de ABN AMRO talkshowtafel met ondernemers, experts en andere mensen uit de praktijk over veelzijdige onderwerpen zoals klimaatbeleid, personeelstekorten, nieuwe energie en grondstoffenprijzen.
Lees verder
De energiesector is sterk in beweging nu de energietransitie steeds meer vaart krijgt. ABN AMRO wil een leidende rol spelen in het versnellen van de energietransitie, die bol staat van de kansen én obstakels. Bekijk het overzicht van alle artikelen over de Energiesector.