Gerelateerd nieuws

Ontzorgen om te versnellen

Hoe kun je als dakraamproducent een slag slaan in het verduurzamen van de woningmarkt? Welke oplossingen zijn er om samen met de hele keten processen te versnellen en tegelijkertijd partners te ontzorgen? Met deze vragen als leidraad ontwikkelde dakraamproducent FAKRO de Life Cycle Service: een unieke totaaloplossing voor projectmatige vervanging van meerdere dakramen tegelijk.

Als er één branche de afgelopen jaren voor een enorme uitdaging staat is het de woningmarkt. De krapte erop, het verduurzamen ervan en vinden van oplossingen hiervoor vraagt om anders te durven denken en doen. Als innovatieve producent van dakramen neemt FAKRO graag haar verantwoordelijkheid. Dat begint natuurlijk al bij de producten en productie ervan. Duurzame materialen, energiezuinige processen, zo min mogelijk afval en zoveel mogelijk hergebruik staat al sinds het begin aan de basis hiervan. 

“We gebruiken uitsluitend FSC Mix hout en de profielen van onze kunststof dakramen bestaan al voor gemiddeld 63% uit gerecycled kunststof” geeft Bart Peters, commercieel directeur van FAKRO Nederland aan. Maar hij gaat graag verder en wil veel grotere stappen zetten. Daarvoor is samenwerking met verschillende partners essentieel. Met de Life Cycle Service biedt het bedrijf een unieke dienst. Het maakt duurzaam renoveren makkelijk door het gehele traject uit handen te nemen: van opname, planning, demontage en montage tot recycling (i.s.m. Remondis) en onderhoud. Dit gaat verspilling tegen en vergroot de levensduur van dakramen. De service is bovendien geschikt voor de verduurzaming van bestaande woningen en voor de bouw van nieuwe, duurzame woningen.  

“Met onze Life Cycle Service willen we het voor woningcorporaties, aannemers of dakdekkersbedrijven eenvoudig maken om woningen te verduurzamen en dakramen te recyclen.” 

FAKRO biedt hiermee inzicht in de samenstelling, losmaakbaarheid en milieubelasting van de producten. Met een totaaloplossing zoals de Life Cycle Service ontzorgt het bedrijf  woningcorporaties en bouwers om zo samen als keten de verduurzaming te kunnen versnellen.

Ga voor meer informatie naar www.fakro.nl/duurzaam

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven