Gerelateerd nieuws

Netcongestie. Veel in de media en iedereen heeft er wel een mening over. Maar wat als het uw eigen project raakt? Als u niet kunt beginnen met de werkzaamheden of niet kunt opleveren? 

Een recht op een aansluiting is ‘absoluut’: er is geen tenzij. Van dat recht op een aansluiting moet het recht op transportworden onderscheiden. In beginsel heeft eenieder recht op transport (verzorgd door de netbeheerder). Hier geldt echter wel een tenzij: bij netcongestie geldt deze plicht niet. Maar de ene congestie is de andere niet. Wist u dat contactuele congestie geen weigeringsgrond voor de netbeheerder oplevert?

Poelmann van den Broek is een advocatenkantoor voor ondernemers (MKB+) met een eigen team ‘energierecht’, dat een sterke focus heeft op de aansluit- en transportplicht van netbeheerders. Met een diepgaande kennis van de wet- en regelgeving bieden wij praktische en strategische oplossingen. Of het nu gaat om het aanvragen van ontheffingen, het opstellen van overeenkomsten of het procederen tegen of aansprakelijk stellen van netbeheerders, wij staan klaar met deskundige en betrokken ondersteuning. Geen dure taal of lange memo’s, maar praktische oplossingen. Dat is waar wij voor staan.

Wilt u weten wat er mogelijk is? Neem vrijblijvend contact op via poelmannvandenbroek.nl. Wij zorgen ervoor dat de vonk overslaat!

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven