Gerelateerd nieuws

Brandwerend afdichten van doorvoeringen, nu ook mogelijk in CLT constructies én sandwichpanelen!

Mulcol wil graag tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van de bouw. Er bleek dat er een aanzienlijk tekort is aan grondig geteste oplossingen voor de brandwerende afdichting van doorvoeringen door sandwichpanelen en ‘Cross Laminated Timber’ (CLT) constructies.

Mulcol International is een innovatieve producent van passieve brandwerende producten. Wij produceren praktisch toepasbare, effectieve en montagevriendelijke producten die voldoen aan de Nederlandse en Europese regelgeving en zijn uiteraard voorzien van CE markering. Daarnaast testen en innoveren wij onze producten continu. Bij Mulcol International hebben wij één doel: uitblinken in de kwaliteit van producten die zijn ontworpen voor brandveiligheid.

Sandwichpanelen worden op grote schaal gebruikt in verschillende soorten constructies, zoals datacenters, magazijnen, fabrieken en koelgebouwen. Door hun duurzaamheid, thermische isolatie en aanzienlijk lage gewicht, vereenvoudigen ze het bouwproces. In de afgelopen tijd hebben wij veel verzoeken ontvangen van verschillende partijen met de vraag naar geteste oplossingen voor de brandwerende afdichting van doorvoeringen door sandwichpanelen.

Ditzelfde geldt voor prefab CLT constructies, een milieuvriendelijke en energie-efficiënte bouwtechniek. Aangezien CLT steeds vaker wordt toegepast in zowel hoogbouw als woningbouw, wordt de vraag naar pragmatische brandwerende oplossingen steeds groter.

Met zowel sandwichpanelen als CLT constructies hebben wij brandtesten uitgevoerd, waarbij wij uitzonderlijke resultaten hebben behaald, met brandwerendheden tot en met EI 120 minuten!

Kunststof buizen, losse kabels, kabelgoten, mantelbuizen, waterleidingen, metalen leidingen voorzien van steenwol of elastomeer isolatie en busbars zijn een kleine greep van doorvoeren die brandwerend kunnen worden afgedicht in sandwichwanden en CLT constructies met de Mulcol systemen.

Heeft u vragen of suggesties? Neem gerust contact met ons op via support@mulcol.com.

Zie www.mulcol.com voor meer informatie.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven